24 de març 2009

Restaurant Gaig

En època de crisis, els membres de Jamàs, que som uns fervents seguidors declarats del Zapatero, ZP o com es digui, seguim fidelment les seves doctrines i fem exactament allò que aconsella per tal de superar aquesta crisis en la que estem submergits: consumir!!! (i gastar!!!)

Ara que parlo de política, m'assalta un dubte: què és millor per un territori o per un país, que hi hagi poques opcions polítiques (bipolarisme) o que n'hi hagin moltes (multipartidisme)??? Deixo aquest debat sobre la taula... Si algú vol opinar al respecte, ho pot fer a l'apartat de "comentaris" del final de l'article... Que perquè pregunto ara jo això??? No... per res... però al sopar una mica més i ens tirem el Menú Degustació per sobre parlant d'això!!! Jajaja...

Bé, al que anava, la qüestió és que feia temps que volíem gastar-nos alguns dels diners per tal de facilitar l'entrada a Jamàs a alguns nous membres que realment desitgin i els hi agradi formar part d'aquesta petita però alhora gran comunitat. I què millor que gastar-los compartint companyia al voltant d'una taula (rodona si pot ser, si us plau) deglutint un gran àpat i bevent uns grans vins... no?

El lloc triat aquest cop va ser el restaurant amb estrella Michelin (com no...) d'un dels cuiners mítics de les terres catalanes: estem parlant del Sr. Carles Gaig i del seu Restaurant Gaig, ubicat a la cantonada del carrer Aragó amb el carrer Aribau de Barcelona. El local es prou modern i espectacular, amb una planta baixa amb sofàs per prendre alguna copeta, mentre que el restaurant està ubicat a la primera planta. Bona decoració i excel·lent el servei, molt nombrós i molt amable. Això si, al local es pot fumar. La taula que ens va tocar, com no podia ser d'una altra manera, era rodona...

Amb un parell de dubtes entre els comensals, ens vam decantar gairebé sense mirar la carta pel Gran Àpat, o el que és el mateix, el menú degustació del restaurant que obliga a que sigui tota la taula qui ho demani. En aquest punt em veig en la obligació de recordar el nostre lema "Si hi ha menú degustació, no diguis mai que no!!!". Així resumidament us explico que vam menjar:

- Aperitius 1: Ametlles "garrapinyades"; tomàquets "cherry" coberts d'olivada negra; bunyols de bacallà; croquetes; delícies de formatge blau; xips
- Aperitius 2: Cata de quatre olis d'alta gamma
- Entrant: Sopa de patata amb botifarra negre i cruixent de pernil ibèric
- Primer plat 1: Coca prima de carabassó, tomàquet i anguila fumada
- Primer plat 2: Bullabessa amb calamar, peix rata (lleig però exquisit), i allioli amb safrà
- Primer plat 3: Caneló amb salsa trufada
- Segon plat 1: Cuetes de rap amb pèsols de Llavaneres
- Segon plat 2: Magret d'ànec amb peres
- Postres 1: Postres de crema catalana amb gelat de llimona
- Postres 2: Flam de soja amb xocolata negra i xocolata blanca
- Selecció de pastes i "petits fours"
- Cafès i licors

Us deixo amb algunes imatges de la jornada, que espero que veieu amb la panxa plena, sinó voleu que la gana us assalti. Us he de reconèixer que vaig oblidar fotografiar un dels plats mítics, el de "Cuetes de rap amb pèsols de Llavaneres", doncs sembla ser que la ingesta d'alcohol era ja força considerable... jajaja (No, és broma: no em toca mai res però aquest dia va i em toca dur el cotxe en el sorteig celebrat davant notari a les instal·lacions del mai prou ponderat Club Tennis Vilanova). En fi, que falta la foto d'un dels plats...




Aperitius diversos


Cata d'olis de gamma alta


Entrant: Sopa de patata amb botifarra negra i cruixent de pernil ibèric


Primer plat 1: Coca prima de carabassó, tomàquet i anguila fumada


Primer plat 2: Bullabessa amb calamar, peix rata i allioli amb safrà


Primer plat 3: Caneló amb salsa trufada

Segon plat 2: Magret d'ànec amb peres

Postres 1: Postres de crema catalana amb gelat de llimona


Postres 2: Flam de soja amb xocolata negra i xocolata blanca

Cafès i licors
Com és també habitual entre nosaltres, vam disparar algunes preguntes als pobres cambrers que encara ara s'estan recuperant de l'ensurt, de l'estil de "perquè la punxa del mig de la forquilla està lleugerament més aixecada que la resta?", o comentaris que, per sort, no va sentir el chef com "Carles Gaig... fes-nos un gag...". Targeta vermella directe per l'autor d'aquesta frase...
La simbiosi entre clients i restaurant es plasma en aquesta foto en la que el mític Carles Gaig es presta amb molta amabilitat a fer-se unes fotos amb nosaltres, suposo que per tal que en un futur ell pugui penjar la nostra foto al restaurant a l'estil d'aquells que pengen les fotos dels famosos que els visiten: Ronaldinho, Jordi Pujol, Jordi LP, Jamàs... I és que no tothom pot presumir d'haver tingut com a clients a la Comunitat de Jamàs en ple...

Els membres de Jamàs amb el chef Carles Gaig
Val a dir que a la tornada, al meu cotxe, vaig tenir un fiambre al seient de darrera que roncava des de just sortir del pàrquing fins a la cantonada c/ Pare Garí amb c/ Pelegrí Ballester... jajaja
Jamàs i cadascun dels seus membres, van acumulant estrelles!!!
 

Estadisticas gratis