9 de des. 2008

El Castell de Ciutat

El menjar, com tots sabem, és una de les nostres debilitats. I més quan es tracta de menjar bé. Era el passat 6 d'octubre quan l'Àlex i el Marc estaven disfrutant d'una de les ja mítiques estades al país del Pirineus, és a dir, Andorra. Entre Caldea i Caldea i entre siesta i siesta mirant el mai prou ponderat "Diario de Patricia" ens vam preguntar: "On podriem anar per donar una alegria al nostre estómac?"
Al mític "Di Angelo" ja hi havíem anat i tenim previst tornar-hi anar el dia següent, així que vam decidir anar al restaurant Castell de Ciutat, a la Seu d'Urgell, que segons els nostres informes comptava (i compta) amb una estrella de la prestigiosa Guia Michelin.

La veritat és que el dinar va valer la pena, ja que en vam sortir força satisfets. Com no podia ser d'una altra manera vam escollir el Menú Degustació sense ni tan sols mirar la resta de la carta. El nostre lema és: "Si hi ha menú degustació, no diguis mai que no!"


Menú Degustació


Tampoc vam mirar excessivament de que constava el citat menú, però si que ens va donar temps a fer una foto (la superior) per saber a posteriori el que estàvem menjant. El menú era el següent:

- Entrant 1: Sopa de mongetes amb bolets
- Entrant 2: Sopa de bolets i torrada de pernil ibèric
- Primer plat 1: Terrina de foie d'ànec amb gelatina de sangria, carbassa, peres, ametlles i nous
- Primer plat 2: Ravioli negre amb fumet de llamàntol, crèixens, sipions, pasta de colors i crema d'ostres a la llimona
- Segon plat 1: Filet de Sant Pere al grill sobre un llit de botifarra "Guemenée", patates fumades en sal i mantega a la cancalesa
- Segon plat 2: Colomí rostit amb polpa de pera gelada, cilantre i teula d'ametlles
- Formatges: Selecció de 14 formatges artesans
- Postres 1: Compota i figues saltejades amb vi negre "Equinox" mousse de formatge fumat, cruixent de brick i sorbet de fulles de figueres
- Postres 2: Financer de cafè, fonoll, llimona confitat, crema catalana amb bergamota i taronja
- Selecció de pastes i "petits fours"
- Cafès i licors

Us deixo amb algunes imatges de la jornada, que espero que veieu amb la panxa plena, sinó voleu que la gana us assalti.


Sopa de bolets i torrada de pernil ibèric

Terrina de foie d'ànec amb gelatina de sangria, carbassa, peres, ametlles i nous

Ravioli negre amb fumet de llamàntol, crèixens, sipions, pasta de colors i crema d'ostres a la llimona


Filet de Sant Pere al grill sobre un llit de botifarra "Guemenée", patates fumades en sal i mantega a la cancalesa

Colomí rostit amb polpa de pera gelada, cilantre i teula d'ametlles


Selecció de 14 formatges artesans



Compota i figues saltejades amb vi negre "Equinox" mousse de formatge fumat, cruixent de brick i sorbet de fulles de figueres




Financer de cafè, fonoll, llimona confitat, crema catalana amb bergamota i taronja

Selecció de pastes i "petits fours"


Cafès i licors



La vetllada va ser memorable, amb unes vistes del Cadí espectaculars, tant des de la taula com des de la terrassa on ens vam prendre el ja mític "tub" de crema catalana. Com tampoc podia ser d'una altra manera, vàrem ser els últims en abandona el local, ja que com diu el nostre segon lema "Si últim surts del restaurant, segur que surts triomfant!"



Vistes des de la taula


Vistes des de la terrassa, amb un "guaperes" en primer pla


Esperem anar omplint la categoria "Michelin" amb futurs restaurants... A veure si us animeu!

 

Estadisticas gratis