El xef del Cinc Sentits és en Jordi Artal, que va néixer i es va criar a Toronto fill d'un canadenc i una catalana. És enginyer informàtic i havia arribat a estar director d'una empresa informàtica a Estats Units (Califòrnia), però ho va deixar tot per venir a Barcelona i dedicar-se a la que fins en aquell moment havia sigut la seva afició i que, des de llavors, és la seva feina: la gastronomia. I el reconeixement de la Guia Michelin avala l'encert de la seva decisió.
El local és petit i prou sobri. A mi particularment em recorda el d'un altre gran restaurant com és l'Alkimia, de Jordi Vilà. El servei crec, sincerament que és el punt on potser és pot millorar més, sense que això vulgui dir que aquest estigués desastrós. Hi havia un cambrer, que va ser qui ens va recomanar el vi, del que n'estem molt satisfets, però hi havien altres persones, en canvi, que semblaven una mica desorientades: tardaven en adonar-se que la copa de vi estava buida, el pa no va venir fins que ja havíem menjat un plat, l'explicació d'alguns plats va ser més aviat fluixeta,....
Això si, tot el que vam menjar estava deliciós, començant pel xarop d'aurò, que és una de les marques de la casa. Com també ho és la coca de fetge gras, que estava antològica, l'arròs a banda presentada en una bola cruixent, o el garrí cruixent i melós amb poma a les dues textures, que està cuit durant 24 hores i que té el punt de cocció perfecte. El postres tampoc desmereixen el menú: remarcar la xocolata amb pa, oli i sal o els maduixots del Maresme amb menjar blanc. Segurament algun plat més hagués entrat, però ens vam quedar prou satisfets.
Val a dir que en aquest restaurant només es pot triar menús degustació cosa que a mi, personalment, m'encanta, ja que soc un fervent admirador dels menús degustacions que et permeten degustar una gran quantitat de plats en un sòl àpat: hi ha un primer menú degustació més petit (crec recordar que inclou 5 plats) i que es diu Menú Essències, i desprès hi ha el Menú Sensacions, que és el que vam demanar nosaltres i que inclou 8 plats, per un preu de 65 euros. Desprès hi ha un tercer menú, en el que pots triar tres plats d'entre uns 10 que et presenten.
El que vàrem menjar nosaltres va ser el següent:
- Aperitiu 1: Ametlles "Marcona" fregides amb tres espècies; oliva "Gordal" marinada i farcida amb pebrot vermell; barretes de pa d'anxova
- Aperitiu 2: Cata d'oli verge d'oliva arbequina amb sal cristal·litzada
- Entrant: Xarop d'aurò calent, crema de llet, sabaion de cava i flor de sal
- Primer 1: Sopa d'espàrrecs, amb espàrrec verd, musclos escabetxats i gelatina d'aigua de mar
- Primer 2: Coca de fetge gras (foie) que inclou una coca de full, sucre cristal·litzat, porros glasejats amb vinagre agredolç i arrop de cibulet
- Primer 3: Arròs a banda en bola cruixent amb xipirons a la planxa, sofregit i allioli de safrà
- Segon 1: Gall de Sant Pere amb pèsols de Llavaneres
- Segon 2: Garrí ibèric cruixent i melós, cuit durant 24 hores, amb poma en dues textures
- Formatges: Formatge artesanal amb contrast de pera i torrada de pa
- Postres 1: Maduixots del Maresme amb menjar blanc i gelat artesanal
- Postres 2: Xocolata 67% "Grand Cru" amb pa, oli i sal (gelat d'oli d'arbequina, coca de vidre, flor de sal i macadàmies)
- Petits Fours: Xarrup de mango amb nata; mini-magdalenes;
- Cafes i licors: Selecció de cafès i licors
Us deixo amb algunes fotos dels plats:
Aperitius: ametlles, barretes i olives farcides
Cata d'oli verge d'oliva arbequina i sal
Xarop d'aurò calent, crema de llet, sabaion de cava i flor de sal
Xocolata 67% "Gran Cru" amb pa, oli i sal (gelat d'arbequina, coca de vidre, flor de sal i macadàmies)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada