4 de juny 2009

Cinc Sentits

Quan arriba el juny, època en la que l'Ingrid i jo celebrem els nostres respectius aniversaris, sempre aprofitem per "regalar-nos" un bon dinar o sopar. Aquest any hem triat un restaurant d'aquests que en diuen "emergents". Es tracta del CINC SENTITS, ubicat al c/ Aribau nº 58, just al costat d'un altre restaurant mític, el Gaig (del que ja vam fer una ressenya en el seu moment).
I es que des de l'última edició de la Guia Michelin (novembre 2008) aquest establiment compta amb una de les prestigioses estrelles que atorga aquesta publicació. Crec que es bo anar combinant restaurant de solvència més que contrastada (Via Veneto, Drolma, Lasarte, Hoffman, ...) amb d'altres més recents, com és el cas del Cinc Sentits, el Manairó, el Saüc, ...

El xef del Cinc Sentits és en Jordi Artal, que va néixer i es va criar a Toronto fill d'un canadenc i una catalana. És enginyer informàtic i havia arribat a estar director d'una empresa informàtica a Estats Units (Califòrnia), però ho va deixar tot per venir a Barcelona i dedicar-se a la que fins en aquell moment havia sigut la seva afició i que, des de llavors, és la seva feina: la gastronomia. I el reconeixement de la Guia Michelin avala l'encert de la seva decisió.

El local és petit i prou sobri. A mi particularment em recorda el d'un altre gran restaurant com és l'Alkimia, de Jordi Vilà. El servei crec, sincerament que és el punt on potser és pot millorar més, sense que això vulgui dir que aquest estigués desastrós. Hi havia un cambrer, que va ser qui ens va recomanar el vi, del que n'estem molt satisfets, però hi havien altres persones, en canvi, que semblaven una mica desorientades: tardaven en adonar-se que la copa de vi estava buida, el pa no va venir fins que ja havíem menjat un plat, l'explicació d'alguns plats va ser més aviat fluixeta,....

Això si, tot el que vam menjar estava deliciós, començant pel xarop d'aurò, que és una de les marques de la casa. Com també ho és la coca de fetge gras, que estava antològica, l'arròs a banda presentada en una bola cruixent, o el garrí cruixent i melós amb poma a les dues textures, que està cuit durant 24 hores i que té el punt de cocció perfecte. El postres tampoc desmereixen el menú: remarcar la xocolata amb pa, oli i sal o els maduixots del Maresme amb menjar blanc. Segurament algun plat més hagués entrat, però ens vam quedar prou satisfets.

Val a dir que en aquest restaurant només es pot triar menús degustació cosa que a mi, personalment, m'encanta, ja que soc un fervent admirador dels menús degustacions que et permeten degustar una gran quantitat de plats en un sòl àpat: hi ha un primer menú degustació més petit (crec recordar que inclou 5 plats) i que es diu Menú Essències, i desprès hi ha el Menú Sensacions, que és el que vam demanar nosaltres i que inclou 8 plats, per un preu de 65 euros. Desprès hi ha un tercer menú, en el que pots triar tres plats d'entre uns 10 que et presenten.

El que vàrem menjar nosaltres va ser el següent:

  • Aperitiu 1: Ametlles "Marcona" fregides amb tres espècies; oliva "Gordal" marinada i farcida amb pebrot vermell; barretes de pa d'anxova
  • Aperitiu 2: Cata d'oli verge d'oliva arbequina amb sal cristal·litzada
  • Entrant: Xarop d'aurò calent, crema de llet, sabaion de cava i flor de sal
  • Primer 1: Sopa d'espàrrecs, amb espàrrec verd, musclos escabetxats i gelatina d'aigua de mar
  • Primer 2: Coca de fetge gras (foie) que inclou una coca de full, sucre cristal·litzat, porros glasejats amb vinagre agredolç i arrop de cibulet
  • Primer 3: Arròs a banda en bola cruixent amb xipirons a la planxa, sofregit i allioli de safrà
  • Segon 1: Gall de Sant Pere amb pèsols de Llavaneres
  • Segon 2: Garrí ibèric cruixent i melós, cuit durant 24 hores, amb poma en dues textures
  • Formatges: Formatge artesanal amb contrast de pera i torrada de pa
  • Postres 1: Maduixots del Maresme amb menjar blanc i gelat artesanal
  • Postres 2: Xocolata 67% "Grand Cru" amb pa, oli i sal (gelat d'oli d'arbequina, coca de vidre, flor de sal i macadàmies)
  • Petits Fours: Xarrup de mango amb nata; mini-magdalenes;
  • Cafes i licors: Selecció de cafès i licors

Us deixo amb algunes fotos dels plats:


Aperitius: ametlles, barretes i olives farcides


Cata d'oli verge d'oliva arbequina i sal


Xarop d'aurò calent, crema de llet, sabaion de cava i flor de sal


Sopa d'espàrrecs amb espàrrec verd i musclos escabetxats



Coca de fetge gras, amb porros glasejats amb vinagre agredolç i arrop de cibulet



Arròs a banda en bola cruixent amb xipirons a la planxa, sofregit i allioli de safrà




Gall de Sant Pere amb pèsols de Llavaneres



Garrí ibèric cruixent i melós amb poma en dues textures



Formatge artesanal amb contrast de pera i torrada de pa



Maduixots del Maresme amb menjar blanc i gelat artesanal



Xocolata 67% "Gran Cru" amb pa, oli i sal (gelat d'arbequina, coca de vidre, flor de sal i macadàmies)



Xarrup de mango amb nata i mini-magdalenes



Selecció de cafès i licors

Tenint en compte que vam demanar dues copes de cava just abans de començar a dinar i que vam demanar un vi blanc de Viladellops, el preu final de 94 euros per persona, sense ser barat del tot, tampoc es pot considerar excessivament car, sobretot si recordem el que ja vaig dir l'altre dia, i és que em dona la sensació que els restaurants de Barcelona i la seva àrea metropolitana són més cars que els restaurants de comarques.
Serà interessant seguir l'evolució d'aquest restaurant i del seu cuiner...
 

Estadisticas gratis