15 de maig 2009

"Cochinillu"'s Day

Amb una mica de retard (mai hauria dit que això de no treballar fos tant estressant!!!), em disposo a analitzar la celebració d'una nova jornada gastronòmica en motiu de l'aniversari del nostre benvolgut i mai prou ponderat amic Joan. Aprofitem per recordar que aquest és un espai patrocinat pel quiosc LA GÀRGOLA.

El dia no va començar molt bé, ja que la insistent pluja (collons... els pantans deuen estar plens ja, no???) va obligar a un ràpid però contundent canvi d'ubicació i enlloc d'anar al ja mític TROÇ vam optar per anar a la també mítica casa de Canyelles (la casa de tots).

El menú era sorpresa. Cap dels assistents sabia que hi havia un "cochinillu" per dinar. Oi que no? Val a dir que una de les avantatges de fer el mateix menú és que al xef Joan cada vegada li surt més bo tan exquisida vianda, tot i que aquest any i per motius de logística no vàrem poder gaudir de l'elaboració del plat sinó que aquest ja va ser cuit prèviament a casa del xef, que espera amb il·lusió l'edició de la nova Guia Michelín per si es premiat amb una estrella d'aquesta prestigiosa publicació.


Escopinyes "culés"

Amb les patatetes i les escopinyes clàssiques (va ser un encert no encarregar-les al Sr. Àlex perquè tots sabem la marca d'escopinyes que ens hagués encolomat!!!) es va iniciar un pica-pica mentre a la barbacoa el xef i els seus ajudants, guiats pel "pinche" de cuina principal el Sr. Albert, rostien les carns, les botifarres, les xistorres, ... que havien d'acompanyar al plat principal, el "cochinillu".


Carn, botifarres i altres viandes fetes a la brasa

Un humil servidor ha de confessar que, aquest any, li va agradar molt la carn del "cochinillu". Trobo que estava molt ben cuita i això que de tothom es conegut que no és gens fàcil coure aquest tipus de carn per tal que quedi tendre per dins i cruixent per fora. Joan: a la memòria em va venir el primer "cochinillu" que recordo haver provat, al mai prou ponderat restaurant Tovalló Verd a Sant Pere de Ribes , que fa poc va tancar les seves portes.

El famòs "cochinillu" del xef Joan


Destacar també la participació del "showman" Pere, que va amenitzar la vetllada amb un gran repertori d'anècdotes i de números que van fer riure al personal... o era l'excès d'alcohol el que feia riure al personal? De totes maneres, aquí veiem una foto del Sr. Pere en plena actuació:



En Pere i el cochinillo fent-se amics... Qui és qui?


Esperem amb ànsia i emoció el dia del treballador de l'any que ve per cruspir-se, de nou, un altre "cochinillu"!!!
 

Estadisticas gratis