16 de maig 2009

Campions!!! (1)

Dins d'aquest espiral de bogeria blaugrana en la que estem sotmesos en aquest darrer mes, el passat dimecres 13 de maig ens vam desplaçar a València (Nota de l'autor: abans que m'ho pregunteu ja us responc jo: no, no estic treballant en aquest moment... ) per presenciar un nou capítol d'aquest equip que ens està fent disfrutar de valent. Ni els culers amb més renom com l'avi Muñoz recorden una temporada com l'actual...

En aquest cas es tractava de la final de la Copa del Rei i el rival va ser el mai prou ponderat Athletic de Bilbao. Desprès d'unes 2h i 30 minuts de cotxe ens vam plantar a la capital valenciana justa abans de dinar i vàrem poder degustar alguns pinxos autèntics, barats i bastant bons.



Per passar la tarda vam disfrutar d'un visita a València amb un dels seus busos turístics, que ens van acostar cap a l'espectacular Ciutat de les Arts, el Passeig Marítim, el circuit de Formula 1 i altres zones interessants de la ciutat.




S'ha de reconèixer que l'afició de l'Athlètic de Bilbao és realment espectacular. Nosaltres ens vam passejar amb les nostres samarretes del Barça pel mig de la carpa de l'equip rival envoltats de milers i milers d'aficionats bascos i en cap moment ens vàrem sentir incomodats. Aquest és l'ambient que es vivia pel centre de València hores abans del partit.



També vam tenir temps de comprovar que, malgrat que l'harmonia entre aficions va ser total, sempre hi ha alguns descerebrats (Boixos Nois rapats i amb molts tatuatges) que buscaven brega amb aficionats rivals, i si la cosa no va anar a més va ser perquè els bascos, amb bon criteri, no van entrar en aquest joc i pel ràpid paper de la Policia Nacional, que en va detenir alguns d'ells. Però alguna cadira ens va passar volant més aprop del cap del que hauríem desitjat.

Aproximadament 1h i 30 minuts abans del partit, com va sent habitual, vam entrar al camp de Mestalla i, senyors, no m'estranya que estiguin construint un nou camp, perquè el que hi ha ara em va sorprendre per lo "cutre" que és.

Puc donar fe de les següents coses, ja que ho tinc gravat en vídeos:

1.- L'afició de l'Athletic era majoria a l'estadi, en una proporció de 2/3 parts de l'aforament total de l'estadi

2.- Les dues aficions van xiular (i molt) l'entrada del rei Borbó i l'himne de les Espanyes

3.- La presència d'una pancarta gegant (que no ha sortit per cap tele) en la que posava literalment "We are nations of Europe. GOODBYE SPAIN"

4.- La presència massiva (feia temps que no en veia tantes de juntes) de senyeres i estelades quan va sonar l'himne d'Espanya.

5.- Gerard Piqué es va posar una estelada quan estava celebrant el títol de campió (també una barretina)

6.- El Barça practica el millor futbol del mon actualment. Com a mostra botó, el gol de Xavi, que va significar el definitiu 4 a 1:


El primer títol de la temporada ja està al sac i be lligat, esperem que aquest cap de setmana caigui el segon i tinguem sort la final de la Champions... i llàstima de la Copa Catalunya, si no hauríem fet el quatriplet!!!

 

Estadisticas gratis